En gammal goding plus en bild från dagens seminariearbete.

2011-11-29



Tre små klappar är klara

2011-11-28


Lite decemberkänsla börjar infinna sig även på Bäckis!

2011-11-27





Idag har jag haft mina föräldrar och moster med man här på adventsfika, det var trevligt! Vi åkte ner hit tillsammans, och innan vi fikade så var vi på julmarknad och i Knäppingsborg, jag tror faktiskt att jag visade Norrköpings bästa sida idag. Förut att vädret är helt hopplöst. Det blåser storm och det har väl regnat typ hela dagen...
Jag åkte tillsammans med mina gäster till Hageby centrum (som egentligen ligger 3 min bort) och efter att de hade fört kosan hemåt gick jag och köpte mig en ny blomma med röd kruka, sen höll jag på att blåsa bort på vägen hem.

Men, nu är det i alla fall lite "its-gonna-be-winter/christmas" känsla här på Bäckgatan. Jag har fått iordning i mitt rum, och i köket och vardagsrummet tindrar ljusstakar och stjärnor. Mysigt!

Decemberkänslan har börjat infinna sig i Högbrunn.

2011-11-26


Blä på människor!

2011-11-26

Inte bara ringer dom och beter sig som småglin, de är otrevliga hela tiden!
Jag var tvungen att fråga efter vägen när jag cyklade ut med några tidningar för typ en kvart sen. Och vad har man för anledning att vara dryg och besserwisser då? Just nu hatar jag människor. Svenskar alltså, vad är det för fel då dem?! De är oförskämda, bortskämda, visar ingen uppskattning, hälsar inte, är dryga, kastar skit och ser på alla förutom sig själva. Fyfan, jag är så sur nu! Det enda jag gjorde var att fråga var nummer 49 var någonstans. Det ska jag aldrig göra igen. Kom ihåg det, fråga aldrig..


Lördag

2011-11-26
Usch, idag var det kallt. Det var tur att jag letade rätt på vantarna innan jag cyklade till jobbet! Det är fortfarande plusgrader, ingen snö, men det blåser så.
Här händer inte så värst mycket, det är lugnt på telefonsvararen men det har tydligen inte varit lika lugnt för buden i natt. Jag sitter här och funderar lite, och så längtar jag till sängen...

Men, nu har jag fått lite sällskap här. Det är faktiskt lite trevligt, de andra här på "avdelningen" ska ju ha lite roligheter idag så de är här och värmer upp.

Idag har jag klippt mig!

2011-11-24
Men det är inte så stor skillnad. Lite rakare toppar, lite kortare och mycket fräschare!



Vi ses i marschallens skugga

Vardagsbestyr.

2011-11-23


En liten hint - snart slut - snart jul.

Ännu en skämdump!

2011-11-22


Klaaar! Imorgon ska vi montera texten och fixa iordning det sista i ID men sen är det klart för inlämning och redovisning. Vi skulle ta kort på fyra olika skyltar, ta reda på vilket typsnitt det är, vem som skurit det, om det fortfarande används och när det skapades osv. De här hade jag att leta upp, och Petra hade två andra. Men det är skönt att ha det i stort sett klart.

Jag försökte faktiskt ta kort i köket förut, på gardinerna och blommorna, men det blev verkligen inte bra! Det är så mörkt, onaturligt ljus och konstigt värme i ljuset så jag skjuter upp det lite.
Min roomie åkte precis till Gripen, studentboende där kompisar bor, men jag orkade inte följa med. Är tokigt trött och vi har en hel del att göra nu. Så jag ska fixa lite till, sen ska jag kolla SATC och sova tiiiidigt!!
Nu ska jag bädda sängen så att den är redo för mig sen.

WIHOO!

2011-11-22
Äntligen! Äntligen, har vi trådlöst internet i lägenheten!! Nu kan både jag och Petra använda internet samtidigt, så jävla skönt. Det här gjorde faktiskt min eftermiddag lite bättre :)
I helgen målade vi ju om köket, eller pappa målade, jag och mamma gick vi stan. Vi köpte julgardiner till köket och så fixade vi ihop en jättesöt liten julgrupp med blommor som står på köksbordet.
Sen fick mamma en privat visning av utvalda delar av Norrköping, skolan, Knäppingsborg och lite så.
I lördags var målningen klar, vi åkte hem och gjorde oss redo för barnkalas. Det var mysigt, tårtan var god och Carl var lika söt som vanligt. Sen blev det utgång med en hemvändare, tack Fredrika!
Och nu sitter jag här igen, i min farmors pläd, och med bomull i huvudet.

Workshop!

2011-11-22
Vi jobbar på, jag kämpar och det är svårt!!
Ändrar i en "trasig" font, rättar till fel, ändrar tecken. Kerning. Hintning. Vad betyder allting? Hur gör man? Vi får se...


Ett försenat grattis!

2011-11-21
Till denna lilla man, grattis Carl! Hela två år, tiden går så fort!!


Nu har jag ryckt upp mig

2011-11-17




Kvällen den 15 november, för ett år sedan, somnade min morfar in för en sista gång. Det var hemskt. Det gör ont. Och jag har tänkt mycket på honom de senaste dagarna, i tisdags var det helt okej, jag var ledig och jag och Petra pluggade, kvällen var lite värre. Men igår blev det jobbigt, jag blev påmind av honom på spårvagnen, på föreläsningen, hela tiden och när jag kom hem ville jag bara gråta. Vilket jag gjorde också. Men idag känns det bättre.
Amanda skulle ha kommit hit igår, vi hade tänkt att fika och strosa genom staden, men... hennes tåg ställdes in och tiden blev för kort, så även vi fick ställa in och jag fick umgås med mina tankar själv. Då blev jag ledsen igen, men som sagt - idag känns det bättre.

Min roomie åker snart hem till Gbg över helgen och då ska jag passa på att städa, vädra lakan och kläder, och förbereda maten till ikväll. Mina föräldrar kommer hit efter jobbet, vi ska måla om köket. Och på lördag åker vi hem, då blir det födelsedagskalas.


- jag tänker på dig och hoppas att du på något sätt fortfarande finns med oss.

En vanlig tisdagskväll

2011-11-15

Sitter inlindad i farmors tjocka pläd, ätet popcorn och kollar Harry P.


problem...

2011-11-15
Åh! Jag försöker uppdatera mitt iCal. Men, det går inte! Jag blir galen!!!

Svart!

2011-11-15



inte illa.

För er som är intresserade..

2011-11-15
.. så kommer här två exempel på vad jag har gjort nu under min förta tid som student.

1. Magasinuppslag

Nu så här i efterhand är jag inte lika nöjd som jag var när det precis var utskrivet. Men som vår lärare alltid säger så kan man alltid göra allting bättre. Det här gjorde vi i ett arbete om ett hunddagis, hunddagiset Happy. Fyfan vad jag hatar de orden nu. Usch! Men nu är det klart och jag väntar bara på feedback. Håller tummarna, hårt!


2. Uppgift i typografi. Ledord: bilar, billigt, cool/poppis, kontrast.

Enkel uppgift efter en lektion i typografi, alla fick välja en sifferkombination som senare visade sig bestämma vissa ord. Utifrån dessa ord skulle vi komma på och göra någon typ av typografi utan att lägga ner för mycket tid på uppgiften. Jag gjorde en annons som jag tycker visar mina ord, andra gjorde poster, typ av moodboard och lite olika. Är faktiskt rätt nöjd.

Mitt rum!

2011-11-14
Här kommer lite bilder från mitt rum.
Det är ju här som jag spenderar mest tid, sover i min underbara säng, tittar på SATC på datorn och det var här som jag började göra egna armband och halsband igen.
Jag har tagit med mig en hel del grejer hemifrån, det känns så bra och det är mysigt.
Varsågoda!







Dagens absolut finaste ord.

2011-11-14
"Kanoners, toppenbra du är absolut det bästa som finns i hela världen härifrån och till solen. Älskar dig. Mamma"


Wiho!

2011-11-14
Måndag och tentaresultat!!
Jag fick 5 på tentan! Crazyy :D
Vi har väntat jättelänge på att få veta resultaten, och idag fick vi det! Så skönt att kunna lägga det bakom sig och inte behöva oroa sig för den kursen nåt mer. Bye medierad kommunikation.

Jippie ★

Ojoj söndag.

2011-11-13
Japp, imorgon är det måndag och Norrköping som gäller. Ska faktiskt bli lite skönt.
Måste handla, gå till hyresvärden och laga mat till veckan. 

Dagen har varit lite sådär, kan man väl säga. Efter att ha sovit i cirkus 13 timmar, druckit massa vatten och tagit en promenad så börjar jag nu bli människa igen. Det är då, nu alltså, som jag väljer att gå och lägga mig igen. Härligt!

Mötete med min katt

2011-11-12
Igår när jag kom hem ropade jag på min katt.
Han kom farandes från sin korg och skrek, jag trodde att han var glad att se mig. Men nej, han var hungrig och matskålen var tom.
Jag försöker få kontakt, han nosar på mina fingrar och ryggar tillbaka när jag sträcker fram handen ännu lite mer så att jag ska kunna röra honom. Han blir sur, och börjar vifta med tassarna.
Jag ger upp.
Sätter mig i soffan, han kommer springandes och lägger sig bredvid mig, men jag får inte röra honom, det visar han klart, men jag gör det i alla fall. Efter en stund ska jag gå och möta Amanda, han följer mig till dörren men när jag böjer mig ner för att klappa honom hejdå springer han iväg. Ännu en gång ger jag upp.

Men sen, igår när jag kom hem efter att ha kollat på Idol hemma hos Sara är det en annan katt som möter mig. Han jamar, vill att jag ska klappa medans han äter och när jag borstar tänderna på toaletten sitter han utanför dörren och skriker. Jag går och lägger mig, han följer efter. Han trampar runt i sängen, spinner som en motor och trampar min hand.
Han slänger sig ner och rullar över på rygg. Jag kliar honom på magen och allting är frid och fröjd. Han spinner inte längre, men så fort jag slutar klia och försöker vända på mig börjar han igen. Den här gången högre.
Jag kliar lite till, han snarkar, och jag njuter. Äntligen!


Workshop!!

2011-11-10

Heldag, med Marcus Gärde


Dåligt uppdaterat!

2011-11-09

Jag vet...
Men, jag har en förklaring. Jag vet att folk vill veta hur jag har det, hur jag känner och hur det ser ut här. Ni vill höra om mitt liv i stort, har jag hört.

Förklaringen kommer här. Jag har inget internet till datorn, nu skriver jag via mobilen men det vill jag inte egentligen. Det känns liksom inte på riktigt, inga bra bilder. Men på fredag åker jag hem och då tar jag så klart med mig datorn. Då bloggar jag! Ni får ha överseende. Vi hörs på fredag istället.

Men här är två bilder från idag.
1. Utsikten från vårt badrum.
2. Utställningen på konstmuseet, GAN


Dagens låt?

2011-11-07
Hell yeah!!


Hej hopp!

2011-11-07
Hej kamrater!

Jag sitter i soffan, hemma i Nyköping, och bara myser. Och pluggar.
Min helg har varit bra! I torsdags sov jag första natten i nya lyan i Norrköping, det kändes faktiskt bra. Jag har fått bra ordning i mitt rum och det är mysigt. Det ekar inte längre.
I fredags kom mamma ner efter jobbet så hon mötte mig faktiskt i dörren när jag kom hem från skolan. Vi fikade, shoppade lite och gjorde väldigt god mat, så nu har jag frysen fylld med chili con carne! Vi kollade på film och åt biskvier i sängen, nice.

I lördags gick vi in till stan och tog en vända i lite olika affärer, vi kollade på lampor och fin choklad innan vi mötte upp Amanda som kom med tåget. Vi tog en fika på Espresso house och pratade lite skit innan vi tog spårvagnen hem. Jaa, först lurade jag på mina efterföljare på fel spårvagn, vi fick gå en bit innan vi kom till rätt hållplats. Men men, vi kom ju hem i alla fall!

Mamma åkte hem och jag och Amanda gick och handlade mat, som sedan blev jättegod! Vi kollade på film och somnade med magen full av godis.

Inte helt fel!

Layoutarbetar i nya lägenheten

2011-11-03


Min morgon.

2011-11-01


Min morgon har bestått av en tågresa, lika seg som vanligt och jag höll på att somna precis så många gånger som vanligt.

Nu är jag i skolan, men på vägen hit hann jag se och fundera en del. Jag såg 6 rådjur med skuttande vita rumpor, en smygande kisse katt och så tänkte jag onda tankar om människorna på tåget.
Jag tänkte också på framtiden, att jag då ska vara en framgångsrik AD och bara ha kul på jobbet. Jag ska ha köpt en gård på landet (någonstans i Sverige) med hästar, får, höns och hundar. Jag ska vara en stor bidragsgivare till WWF och ändra förutsättningarna för världens alla djur. Plus att jag ska ha en snygg man som livnär sig på musik och som tycker om naturen.

Eller så kanske jag flyttar till Berlin.
Man måste få drömma ibland!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus