Nu är jag så där pinsamt kär igen.

2010-12-30

Det här var ju inte meningen, inte alls!

2010-12-30
Jaha, hur blev det så här?
Dum fråga nina, du vet ju svaret. Ja det gör jag faktiskt, även fast jag fortfarande inte riktigt vill veta att detta är verkligheten, så gör jag ju det. Alla dessa ord, de handlar om en lampa, en väldigt fin lampa faktiskt. Det var inte alls meningen att jag skulle ha den, men på grund av ditten och datten så hänger den nu i mitt tak. När man tänder den bildas det skuggor i mitt rum. Den bara hänger där, ser söt ut, påpekar sin existens och delvis dekadens. När jag väl tillåter mig att tänka ett steg längre så påminer den om någon. Eller den påminer inte, den är. Det har blivit så, på äldre dar. Jag är glad att det blev så här, att jag fick lampan i mitt rum, i mitt tak, i min vardag och i min vetenskap. Den hänger som pricken över i. Exakt så.



Favorit-er

2010-12-30

en gammal


en ny.


Måste tacka för alla fina julklappar som jag fick. Jag är väldigt nöjd och vill inte riskera att budskapet ej når fram, så från mottagren till givaren, tack ska du ha.

Nu kan jag släppa det.

Varför?

2010-12-29
Varför har jag så svårt för tjejer som sjunger i band som i övrigt består av killar?
Är jag avundsjuk? Seriöst, skulle jag kunna bli det?
Är jag verkligen avis på en brud som sjunger i ett jävla band? I ett band som består av killar - och just den här tjejen då? Ett band som kommer från England? Ett band där killarna som sjunger bevisar och framhäver sin otroligt fina och vackra dialekt? Skulle jag vilja ta hennes plats, bli lika cool och superdope som henne?

SVAR: JA


Här sitter jag!

2010-12-28
Jag sitter och skriver nota till på fredag. Ska försöka få med mig pappa imorgon, en sväng runt staden och matvaruaffärerna. Då har man ju det avklarat i alla fall, skulle vara väldigt skönt om det nu visar sig att jag måste jobba på torsdag. Chokladpannacotta kommer det att bli, bland annat, och den tror jag att jag får slänga ihop någon gång under fredags morgonen.
Men just precis-i detta ögonblick-nu så kollar jag runt på lite saker som jag tror att jag ska beställa inom en snart framtid. Skulle vara lite roligt. Men jag hatar verkligen att säsong 5 av Nip/Tuck är uppdelad på två boxar, blir ju bara så dyrt då...

dont be afraid to dream a little bit bigger darling

2010-12-27
Hej på er alla där ute i stugorna. Julen är över. Hur var den? Jo den var väldigt bra!
Idag blev det braa film, Inception, äntligen.


GOD JUL!

2010-12-24
Hej! Sover ni gott? Det gjorde jag också innan klockan ringde. Nu sover jag inte längre.

Helt ärligt så kan jag inte rikigt förstå att det är julafton idag, visst det var väldigt lite folk som man mötte på väg till jobbet för ungefär en timme sen. Och jag vet att det har varit ovanligt många männiksor på stan nu i veckan, och att vi klädde granen igår. Även fast det låg en liten klapp till mig på köksbordet och att jag tindrar med ögonen när jag tittar på granen i vardagsrummet så förstår jag inte. Det har liksom inte riktigt gått upp än, för här sitter jag nu, med skitigt hår och samma kläder som igår, och lyssnar på människor som har pratat in på en telefonsvarare.

Snart slutar jag och då kanske det blir ändring på den saken, men det är ju mysigt i alla fall. Jag tycker om när det lyser i alla fönster, granen barrar och kylan nyper tag hårt i kinderna. Det är trevligt nu.

God Jul alla fina där ute, hoppas att ni får en trevlig dag och att julefriden infinner sig hos oss alla.


Man måste ju vara lite snäll!

2010-12-23

En påse med lite blandat godis ängs på dörren innan sängdags.
Vi jobbar ju nästan ihop

hejhejhejhejhejhejhejhejhejhejhej!

2010-12-23
Här händer det inte så mycket, det ringer inte, det mailas inte och det komemr nästan inga kunder.
Därför håller jag på med lite annat, kollar festivaler.
PIP ser lovande ut. Än så länge. Är i alla fall festival med flest bra band bokade. Nu vet ni det.

Det är 50 minuter kvar tills vi kan nattkoppla och gå hem, känns som en evighet.

Klicka på bilden, och lääs!

2010-12-23

1 Annons! En fucking annons!!

2010-12-22
Nu går jag och nannar kudden!!!!!!

Oho den sista!

2010-12-22

Sista klappen, tror jag, är en mjukis. Vem som kommer att få den säger jag inte.

Imorgon är det dan före dopparedan och sista heldagen på jobbet för det här året, skulle jag tro! Och så är det ju så klart näst sista avsnittet av julkalendern, hur ska det gå för familjen Rantanen egentligen?!

"Med näsan i vädret och foten i klaveret!"

2010-12-21
Förut, idag, tidigare, var jag och pappa och hämtade en grej på ett ställe. Jag hade beställt grejen, de sa att det kunda upp emot tre veckor för stället att få in grejen. Nu sitter jag här med grejen bredivid mig, och det har inte tagit tre veckor. Snarare en.

Jag är trött, vill bara sova, men har ju annonserna fram till klockan 22, känns onödigt när det har varit lugnt hela dagen, det vet jag genom en sätt så säker källa, mor min.

Not to myself

2010-12-21

Måste sluta bita upp insidan på mina läppar.

Det är sånt som jag just nu sitter och tänker på, när jag jobbar övertid. Klirr i kassan!

Måste kissa lite nu


Lyssna på det här, ja om ni vill höra lite bra musik vill säga.

2010-12-20

min låt (!) men det visste ni ju redan.


vänd mig andra kinden till så ska du få en puss på den...


äpplet faller nära trädet men rullar därifrån


och om du tröstar efter mer, så ses vi där ingen ser!

SVENSK-MUSIK-NÄR-DEN-ÄR-SOM-TOKIGT-APIGT-SKIT-BRA!
nu vet ni det, kan inte sluta lyssna. går inte, vill inte, varför skulle jag?

Måndagar alltså, vilka skitdagar.

2010-12-20
Det som piggar upp just nu är ju helt klart mina naglar!



Och jag lovar er att jag inte överdriver när jag säger att det har varit helt galet på jobbet. Telefonerna har gått varma, på gränsen till själantändning, och alla sura gubbar har ju inte minskat i antal direkt. Det blir tydligen så när man jobbar på en prenumerationsavdelning för en tidning vars spridningsområde till stora delar består av skog, landsbyggd och...Oxelösund. Budbilarna har inte kommit ut ur garagen, inte prenumeranterna heller men inte ens en gnutta förståelse kan de visa. Nej, nu räcker det, kan ju i alla fall säga att det har varit FULLT UPP!

Just nu sitter jag med ett annat jobb, mitt andra, där är det luuuuuuugnt! Lyssnar också på Kanyes senaste skiva och jag är besviken, vafan håller han på med? Eller så kanske jag bara inte är på humör, kan vara så enkelt.

Tack vare kommentarerna, det blev en klänning till nyår.

2010-12-19

klicka på bilden för att få veta mer.

Och jag hade sån jävla tuuuur! Köpte en av de sista, nu finns den inte i lager längre. Håller nu tummarna så hårt jag bara kan för att jag inte kommer att se ut som en spetsbeprydd mupp i mitt nya köp. Den måste passa!

Ack, om man ändå vore snygg i klänning... - ett inlägg med länkade bilder.

2010-12-19








Julgoodis och kooks.

2010-12-19


800 gram choklad senare...

2010-12-19
Nu är julgodiset klart, 3 sorter blev det. Nötter, choklad, kladd och pyssel. Det var mitt söndagsnöje, vad ska man göra nu då? Söndagarsöndgara, dessa hopplösa dagar. Och inte her man hittat nåt att ha på sig på nyår heller. Vill knappt leta längre, har inte hittat något snyggt här i stan och inte heller på internet. Hittade en jättesnygg topp i en tidning, den fanns i en butik i Helsingborg, EN BUTIK(!) inte ens på nätet...

Och det är ju inte så att min garderob dignar av festplagg, paljetter, spets och couture. Är ju ingen sån tjej liksom, för mig kan ju jeans och en fräsig eller varför inte en helt vanlig t-shirt vara hur mycket party som helst. Det viktigaste är ju att man trivs i det man bär, har en god dryck i glaset och att man inte glömde humöret hemma!

Men, ibland känner man ju att man vill ha något lite finare på sig, och det är då de här problemen uppstår. Alla dessa i-landsproblem gör mig galen!

Jag känner mig lite som dessa fåglar...

2010-12-18

Trött hes hungrig.
Idag händer det inte så mycket mina vänner, har inhandlat i stort sett den sista julklappen idag, kanske blir någon mer men sen är jag klar. Fikade med mamma på stan, kom hem kollade lite på SATC, pratade med Freddy och nu sitter jag huttrandes i soffan. När blir det mat på det här stället egentligen? Ska man behöva svälta ihjäl? Vad händer ikväll? Några äventyr? Tell me då för sjutton!

Jag har gästbloggat!

2010-12-17
Kolla här!

nu är jag hos Durtman



Så jävla coooolt!

2010-12-17
Helt seriöst, ni måste hålla med mig!!!

Kan ni tänka er? Så fruktansvärt läskigt och oerhört fascinerander. Visst ser man människan ur ett annat perspektiv när man ser liknande bilder. Det finns verkligen ingenting att hata med fotografi. INGET!

Neeej hörru!

2010-12-16
Neej nu orkar jag inte mer!
Att sitta i soffan och huttra är inte längre någonting för mig, jag är trött på det. Imorgon ska ja jobba och på kvällen ska jag först bege mig till Östra Kyrkogatan 29 för lite viiiiiiiin och sen då jävlar. Eller ja, vi får se hur jag mår. Måsta vara pigg. Jag kryper till kojs nu.


I wish that was me

2010-12-16

Men det är det inte!
Attans...

Vi skulle åkt till Heron idag egentligen, det var tänkt att jag, om en liten stund, skulle traska iväg för att möta Amanda för att sedan ta bussen till V-härad. Där skulle Curry stå med öppna armar och en varm bil, menmen. Det är ett jävla skitväder idag, så vi får ta det en annan gång. Det är klokare att skjuta upp det några dagar. Det är mildare och därfr så har det snöat, ännu mer. Det finns folk som klagar på snön, jag är inte en av dem. Det får fan komma så mycket som helst. Jag kan snöa inne.

Min vapendragare ligger brevid mig och smaskar, han är så len att jag nästan blir tokig. Han är varm och värmer mig. Låt oss leva tillsammans.

Jag nyser, snorar, harklar och klagar. Tycker även lite synd om mig själv.

2010-12-15
Hade en bloggfri dag igår, ägnade mig inte åt nåt särsklit men det var skönt i alla fall.

Men igår kväll skrevs det i alla fall julkort, jag och mamma är ett bra kort-team, och så kom det ett paket. Äntligen! Denna morgon innehåller inte så mycket spännande, har vattnat blommorna och tittat på chimpanser. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen måste jag plocka ögonbrynen.
Vardagsbestyr...

Min, som nu är din.

2010-12-12

Sov gott.

jag lever fortfarande.

2010-12-11

Tittar just nu på nyheterna men funderar på att fixa sängen för natten. Plocka undan alla kläder som ligger slängda över den och även de som spridits över golvet.

Natten till idag har bara känts jättekonstig. Har bara snurrat runt, låg på en madrass i mammas och pappas rum då alla sängar var fyllda, jag offrade min, och jag kommer ihåg att jag sparkade i mammas garderob konstant. Katten har sprungit runt också, han var lite halvskraj när vi hade hund på besök så han ansåg väl natten som sin när vovven äntligen gick och sussade. Sen fick min madrass liksom agera vilostation. Ligga nära en stund - upp och springa, spinna och stånga i bröstet - jama och jaga svansen, stå och nosa i mattes ansikte - bita i hennes tår.
Så jag måste ju säga att det var oerhört skönt när klockan var 07.00 och det var dags att hoppa upp ur sänghalmen.

Efter jobb blev det till att vara hemma en stund, svida om och mumma armarna, sen möta jobbkamrater för lite julbord. Det var väldigt trevligt, god mat och några pinsamheter. När jag själv sen började vanka hemåt efter att ha skiljts från mor och far (som skulle vidare på dåligheter) så kände jag att den här helgen faktiskt har satt sina spår. Kände mig splittrad och det var lite jobbigt att komma hem själv, men det har gått bra.
Nu tycker jag att det är skönt att det är över, det är skönt att jag kan gnugga mig i ögonen utan att behöva oroa mig för sminket, och att filmen på 4:an snart börjar igen.

Aah men tjenaa!

2010-12-10
Kollar på morgon-tv. Dricker kaffe. Funderar på hur härlig Per Morberg är.
Vi kanske hörs senare. Vi får se amigos.

Inte mina bilder. Men fina bilder.

2010-12-09


ph
Det finns så himla mycket som gör att en bild blir fin. En del bilder kan jag inte ens förstå att jag en gång tyckt om. Jag upplevde det alldeles nyss, men då kom jag på vad själva tjusningen är eller i det här fallet var. En bild kan bli fin tack vare känslan man känner första gången man ser bilden. Det är känslorna som styr oss, i grund och botten.

Lite julpyssel

2010-12-09
På eftermiddagen, och efter en promenad, så blev det lite pyssel.


Nu ska jag bara vänta till klockan 22.00 och göra de annonser som trillar in. Sen ska jag hoppa ner i sängen och förbereda mig för en dag som jag inte riktigt vet hur jag kommer uppleva. Jag är inte nervös och heller inte rädd. Men det kommer nog att bli jobbigt, men skönt när det är över. Att helt plötsligt sättas i en sådan sitts, att tvingas till att minnas, att se, uppleva igen. Men man får ett slut på det hela i alla fall, det är väl egentligen det som är meningen. Och det är ju skönt.

Igår under dagen läste jag ut min sista HP bok (den andra) och jag måste bara säga nu att det faktiskt känns lite tomt att gå och sova utan Harry...

Puss

Simon's cat får mig alltid på bra humör

2010-12-09
Nu känns det nästan som om jag känner honom, katten alltså.




Han är alltid hungrig och ack så söt!

Jag har tagit upp en gammal bekantskap

2010-12-08
Och det känns så bra!

Season 6 - lets roooooooll! (Just nu älskar jag Liz, hon är till och med bättre än vanligt)

träningsvärk? måste sluta tjata nu!

2010-12-08

Okej, som ni alla vet så händer det ju så himla mycket i mitt liv. Det finns så många spännande saker som jag skulle kunna berätta om, men det tänker jag inte göra. I stället så kan jag säga att jag har tvättstugan idag och att jag igår var en sväng på stan för att köpte lite julklappar. Jag är faktiskt nästan klar nu, har några grejer kvar och så måste jag och pappa ta en repa på stan, annars så!

Jag saknar Maddebus.

2010-12-06

Bild från Maddes kräftskiva som var väldigt trevlig. Livemusik och dans i leran, mygg och tända eldar.
Snart kommer hon hem, vill att tiden bara ska rusa iväg. Kommer ihåg när vi satt i hennes bil, jag mot mitt huvud mot hennes bröst och hon med sin hand på mitt huvud. Ni skulle ha varit där!

Nu jävlar. Styyyrka!

2010-12-06
Helt ärligt, jag känner inte för det här... Menmen! Jag ser ju laddat ut i alla fall.
På tal om någonting helt annat, jag fck väldigt fina strumpor igår, av min mamma. Vill ni se? Klart att ni vill!
Måste springa nu!

Andra advent

2010-12-05
Andra ljuset. Julklappar. Pepparkakor. Hunger. Hyacinter. Nytt internet. Stickning.



Piiiiiiiizzzzaaaaaaaa......

2010-12-04
För ungefär en timme sen började min korta vandring från Amanda. Vi hade då ätit pizza och kollat SATC. Nu är min mage inte på så bra humör, den är nog allergisk mot så där feta grejer. Den är i uppror folket!
Sen så försöker jag hitta en serie på internet, det går inte alls bra...
Det får nog bli sängen snart, ha en bra lördag mina vänner och sov så gott sen, jag loggar ut nu.

Dagens outfit!

2010-12-04
Det är lördag, klockan är halv två. Här sitter jag och dricker julmust, i pyjamasen. Jag har träningsvärk i låren, blåsor under fötterna och håret står åt alla håll och kanter. Nu ska jag bädda alla sängar, eller det är bara en säng och sen är det bäddsoffan som ska fixas. Vi hade roligt igår!

Jag missade julkalender igår...

2010-12-03
Måste komma ikapp nu! Det är här ju förfärligt...
Idag snöar det vill jag lova, vi har inte alls lika kallt heller. Igår började det bli mildare och idag är vi nere på endast -4. Där av snön kanske.
Det var en annan grej som jag tänkte på också.
Om någon pratar med min farmor (kvinnan på bilden) så kan väl ni påminna henne om mitt brev. Hon får väldigt gärna snara på det. Det här är mest riktat mot min far (det är han på bilen).

NUU: Hotell Gyllene Knorren!!

2010-12-02

Känner en sak, helt spontant. Tänker bara en grej...

2010-12-02
... måste skingra tankarna!

Gooomorgon!

2010-12-02
Här sitter vi igen. Med morgonruffs i håret  och stora rosor på kinderna. Morgonpromenaden är avklarad och nu puffar kaffekokaren för fult ute i köket. För ungefär en timme sedan, när jag och mamma gick hemifrån, så var det 21 grader kallt. Jag ska inte klaga, för att citera Madde så har ju jag Bodenblod i mig så det här klarar ju jag galant. Men jag tror faktiskt att jag skulle klara kylan ännu bättre om jag hade bättre långfilsingar, för nu sitter jag här med lår som känns som frysta kycklingklubbor. Nu är kaffet klart!
jokkmokk -10

Jag var trött innan, nu känner jag mig helt slut. Som en tom ballong ungefär.

2010-12-01

Snart blir det blir det helt klart sängen, vill läsa ut Harry! Har inte alls många sidor kvar nu, så imorgon kommer jag säkert att börja på andra boken. Eftersom det är så längesedan jag läste böckerna känns de helt nya, jag tycker mest om Hagrid och tvillingarna Weasley. Kommer ihåg när jag läste boken första gången, jag fattade inte alls allting, kunde inte förstå varför de hade så konstiga namn och jag kunde verkligen inte uttala dem - det kan jag nu.

Hatar att blogga i Safari, helt hopplöst!

2010-12-01
Idag är det första december! Jag sa ju det igår, att dagen skulle komma, men jag visste direkt att det fanns några där ute som inte trodde mig. Har ni sett julkalendern? Det har jag, gjorde det imorse. Men jag har fortfarande ingen egen kalender.
Idag är det kallt, friskt och solen har glittrat så fint i snön. Just nu är det mörkt men när jag gick upp imorse så sken solen och himlen var alldeles blå.
Efter en dag på stan med Sara och prat med Madde i telefonen så blir det snart spinning, överdragsbyxor på och så ska jag nog gå ner i källaren för att hämta min riktiga (stooooora) dunjacka.
Vi för höras mer senare amigos! Låt hälsan vara med er

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus