sista kvällen i köket på Bäckis

2012-11-30
det känns lite vemodigt.
Idag har Petrus och Tess hämtat nycklar till vårt nya palats. Vi har varit där. Spanat. Fuldansat i köket. Utforskat. Diskuterat om vem som ska få vilket rum. Mätt. Mhmm-at. Kollat utsikten från balkongen.
Jag tror att det kommer bli riktigt awesome. Imorgon går flyttlasset.
 
Nu sitter jag här, vid vårt runda bord i köket på åttonde våningen. Utsikten här är riktigt nice, speciellt nu när det är mörkt. Alla ljus liksom, vi är ju så högt upp. Det var här mitt äventyr började, det var här mitt liv tog en ny vändning, det var det här som kom att bli min trygghet efter flytten till norrpan. Nu börjar en ny era.
Det ska bli kul, det är spännande, men som sagt vemodigt. Jag är ju som uttalat melankolins och vemodets självkrönte drottning - men bara för det betyder det inte att jag på något sätt är olycklig, ledsen eller deprimerad. (OBS endast ett förtydligande;))
Mitt liv ligger just nu i ett otal flyttkartonger, och jag har räknat lite. Kom fram till att det här är elfte gången jag flyttar i mitt liv, eller hur mor & far? Visst stämmer det? För er som inte tror mig kan jag återkomma med en lista.
 
Jag har några kartonger kvar att packa, var bara tvungen att ta en paus, rensa hjärnan på tankar och fylla kroppen med vatten.
Vi hörs kamrater, men tills dess - simma lugnt.
 

Den bästa påminnelsen i min kalender.

2012-11-30

Har jag visat lillbilen min?

2012-11-30
Nej, jag tänkte väl det. MEN här är den. Och vart hittade vi den, om inte i Boden - visste väl att jag hade ställt den där jag känner mig som hemma.

#fanvilkenbradag

2012-11-29


Nu sitter jag här igen...

2012-11-29
sitter i fiket i skolan och läser samma jävla skit som jag gjorde för några veckar sedan. Allt bara för att jag kuggade duggan i projektmetodik. Jag vill fan inte göra den en gång till så den här gången ska jag faktiskt plugga, till skillnad från andra gången...

Laboration 3.0

2012-11-29
Vi har haft labb. Vi klipper film. Synkar ljud. Skrattar och flummar. Och tar kort på oss själva. 
 
 
Partner in crime - i skapandet av en knapp. 

om man ändå alltid hade solen i ögonen.

2012-11-28

Dagens bästa Facebook status!

2012-11-27


tråk-tisdag

2012-11-27

Förmiddagen var så jävla bra idag, att jag sen tvingades ut i världens sämsta väder bara på grund på av att jag själv hade varit klumpig kändes som att gå in i en vägg. En vägg av regn, och nedstämdhet. Efter det kändes allting bara tungt, tråkigt och mörkt.

MEN sen gick jag och P till gymmet. Vi slog och sparkade på varandra och hel plötsligt går vi skrattande genom regnet på väg till spårvagnen. Blodet pumpades runt ordentligt i lillkroppen min och endorfinerna steg mig åt huvudet, en lätt känsla.
Nu ligger vi utslängda i soffan och kollar Harry P, tänk så fort det kan svänga ibland. Tråk-tisdagen var inte så tråkig after all.


HOKUS-POKUS-NINA är i farten igen.

2012-11-26
På grund av dåligt väder och ändrade planer så sitter jag fortfarande hemma. Skulle ha begett mig till skolan och blivit tvingad att springa runt i stan med en flåsandes ung man i hälarna egentligen, men det regnar.
Nu sitter jag i soffan, med stickningen bredvid mig och tända ljus framför mig.
 
Passade på att läsa igenom ELLE en gång till när jag åt frukost, och kom till min fasa på att jag helt glömt bort att läsa mitt horoskop, hur fan kom det sig?!?! Det är ju det som är höjdpunkten (typ i alla fall).
 
Men, så här lyder det i alla fall:
December handlar till stor del om att våga se sig själv och våga gå över gränser. I början jan du drabbas av tvivel på dig själv och in förmåga att prestera. En vän hjälper dig att se möjligheter istället för problem. Du gör av med för mycket pengar, men prioriterar ändå julen; allt från julbord till klappar. Det verkar finnas en del oroligheter under julhelgen. Gamla minnen väcks till liv och risken är stor för ett familjegräl. Nyår blir lugnt med fokus på god mat.
 

Det är så mycket som stämmer!
 
 

sant ju.

2012-11-26

Dåligt med uppdateringar?

2012-11-25
SVAR: ja.

jag ber om ursäkt. Det är dåligt gjort. Det är kommenterat av er.
Hur har ni det? Vad har hänt sen sist?
Jag har varit hemma en sväng i helgen. Drog med mig Emma och satte oss på tåget hem till ett hem som luktade nybakat. Vi bidrog också med en del goda dofter. Mormors pepparkakor, och jag gjorde en mjuk pepparkaka som jag sen fick med mig hem till Bäckis. Så om ni är sugna på en bit god, saftig och ljuvlig (julig) mjuk kaka så vet ni vart ni ska bege er!
 
MENKOMRÅ!

Annars har helgen varit lugn, morgonens underbara timmar av sömn var priceless - var så skönt att få sova hur länge jag ville, och att vakna pigg.
För er som kanske inte har hängt med i krokarna riktigt så tänker jag berätta att jag och P ska lämna Bäckis. Nästa helg flyttar vi in till stan & två ska bli tre. Ingen är havande. Men Therese blir det nya tillskottet i Lilla Kollektivet 2.0 på Knugis. Då kommer ni väl och hälsar på? Inflyttningsfest? SÅ idag har fem flyttkartonger packats. Porslinet i köket är borta, förutom en tallrik, ett glas, en skål och en kaffekopp. Men än är det mycket kvar att göra.
Jag vill bara flytta NUUUU!

Ikväll har vi tagit vara på den sista söndagen på Bäckis. Lagat mat, kollat på Harry P, ätit glass i stora lass och lyssnat på sjukt dålig musik.
Kan verkligen inte klaga!

med spring i benen.

2012-11-24


upplysningens tid är här - en av mina favoriter!

2012-11-19
JOB ANDERSSON, SÅ JAG SAKNAR DIG!
När abstinensen blir alldeles för stor, då lyssnar jag HÄR.
 

 

"Förr i världen var man dum i huve nå jävulskt. Bara att konstatera."


asså, oj.

2012-11-17
 
Gustaf Norén. Vilken man. Vilket band han sjunger i. Klockrent - allt de gör är klockrent. Underbar musik.

hundligt besök.

2012-11-17
Förra helgen var mina favoriter här. Vi busade, gick på promenad och traskade genom staden. Vi lerade ner oss och blev anfådda efter att ha jagat boll.
 
Denna helg har mor och far besök av en annan fyrfoting, en som inte har hunnit fasta på bild än. En sexmånaders tjej som har jäkligt mycket spring i sina oerhört korta ben.

*ett litet tips bara*

2012-11-17
Den bästa serien för tillfället. Jag ska inte tjata, berätta vad som händer eller sprida min lite övernaturliga fascination för den här serien. Jag vill mest tacka för er som prutade på mig den här under första säsongen. Andra säsongen gör ingen besviken - KOLLARÅ!
 

triss i COS

2012-11-16

min, som nu är din - två år senare.

2012-11-15
 
Jag tänker aldrig på dig:
inga fåglar kretsar inga viskningar
skälver: det finns
inga viskningar inga fåglar
 
Jag tänker aldrig på dig:
det finns inget hav höljt i skymningen
det finns inga stjärnor
det finns inga skimrande speglar
 
Jag tänker aldrig på dig
men alla mina tankar tänker
tyst över sovande vatten
på dig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

jahaapp...

2012-11-15

Idag är det torsdag. Min ryggsäck är i stort sett sprängfylld. Det är handskar, träningskläder, dator och skit. Tänkte cykla till skolan - blev tvungen att tänka om.


Idag har vi pysslat!

2012-11-14


Bäckis är infekterat.

2012-11-11
Vi är sjuka. Det har helt gått oss åt huvudet. Vi är galna. Tuggar fradga.
Nej men snudd på besatta kan man helt klart säga. Senaste skivan går varm, både här och där, nynnas visslas och mummlas.
 

idag

2012-11-10

Nu sitter jag här, med rufsigt hår och skitiga byxor, på tåget igen. Nu åker vi tillbaka.
Har ändå hunnit med ett litet världskrig kring middagsbordet, jobbat, ätit mammas pannkakor, sytt OCH haft kvalitetstid med favorit hundarna.

Nu fastnade päron mellan framtänderna - fan.


vad säger ni?

2012-11-09

jag klagar inte!

2012-11-09


Fredag

2012-11-09

Vaknar alldeles för tidigt. Somnar om. Vaknar tio minuter senare. Går upp, kokar gröt. Drar ut på allt. Sminkar mig lite extra. Tittar på klockan vars minuter segar sig fram. Petra kommer äntligen upp, det slår mig att fan så bra vi har det. Det trodde jag nog inte riktigt när vi bestämde första veckan i plugget att vi skulle dela lägenhet. Men ack så fel jag hade!
Klockan tickar fortfarande på. Det är dags att gå, med flera minuter till godo. Drar på mig skorna och jackan, tar hissen och säger hejdå till P - vi syns imorgon. Går ut, traskar bort mot spårvagnen. Mina lugna steg byts snabbt ut mot längre löparsteg. Fan, alltid samma sak!
Men jag hann.

Nu har jag bytt transportmedel. Nu är det tåg som gäller.


pratar i nattmössan

2012-11-08
Hej kamrater!
Jag tänkte bara berätta att dagen har varit ganska så kanonbra.
Det hela började med en helt okej morgon, fick sova till halv nio så ska absolut inte klaga. Föreläsningen som jag sedan cyklade till var väl inte så jättebra men ganska värd ändå. MEN det var efter det som äventyren började!
Jag och Emma tog sedan pendeln till Linkan och Ikea. Denna gång handlades det inte lika mycket, det blev lunch och några förvaringskorgar och om jag blev glad när de passade i lådorna under sängen!
 
Vi köpte godis. Pratade skit. Kollade in allt. Diskuterade allt mellan himmel och jord. Åkte hem.
 
Hemma städades det. Grejer bytte plats, och har en känsla av att jag kommer leva i förvirringens land ett tag, men jag vänjer mig. Sen - en runda på stan, kaffe och mackor framför tv:n. Det har bara känts bra hela dagen.
Nu håller jag på och kalkylerar en grej till ett mycket möjligt visitkort. Och vad passar bättre än att ta en massa bilder på sig själv när man väntar på resultatet....?
 

NOO!

2012-11-07


På repeat i mitt huvud.

2012-11-06
 

Tankar från en sen natt, om hoppet.

2012-11-06
"Det finns en anledning till allt.
Det vet vi ju alla om, men är det någonting som vi begrundar djupare? Tar med i beräkningarna?
Dissar flera timmars sömn och mitt eget välbefinnande, dels för andra man också för mig själv. Jag vill inte sova, väntar på annat, vill inte missa några äventyr. Precis så gör jag nu. Vad skulle hända om jag slutade lyssna på musik och stängde av datorn, vad har natten mig att erbjuda?
Ingenting.
Det vet jag om, jag är faktiskt oerhört medveten om det.
Men ändå ligger jag här, kollar på serier som jag blir så där skrämd av så att det kittlar till under fötterna, sjunger med Markus i hans korallrev, och klockan tickar bara på. 00:31, 00:34, 00:35, 00:47. Är det här en av de många baksidor som finns med dagens samhälle? Att man är så van att alltid vara anträffbar att det nu när det är mer än legitimt att inte vara det så känns det lite konstigt.
Det är ju inte alltid det känns så här, eller som jag tänker i samma banor, men det händer ibland. Ibland är det av ren vana, det liksom bara händer, ibland är det för att det är någonting som lockar.
Är det hoppet som driver oss? Så klart att det är, vad skulle vi göra utan det? Jag skulle förmodligen sova sedan flera timmar tillbaka sen, det är i alla fall en sak som är säker. "


halloween x2

2012-11-06
Vi har firat Halloween flera gånger. En gång var i helgen, hos Michaela med vänner. Där blev det inte många bilder tagna, de två jag hade har ni redan fått se. Toaletten var äcklig, skyltdockan i badkaret var ingen höjdare för kräsmagade men en sjukt rolig effekt. Här är i alla fall ett axplock bilder, från firandet helgen innan (alla snodda från min fru Tuss.)
 

fortsätter på samma tema.

2012-11-05
 
 
 
 
 
det är inte bara fel, negativt eller tråkigt. Ibland kan det vara lite nyttigt.
 
 
 

Behöver jag läsa mer...

2012-11-05

nej, det räckte att läsa rubriken. Bestämde att mailet var bra. Det bästa på hela dagen.


Igår; Halloweenfest

2012-11-03


Till tonerna av Hello Mary Lou

2012-11-03

"heej."
"Hej! Jag vet att jag väcker dig, men vi ska till Ikea. Ska du med?"
"Ja."
"Vi åker nu. Är hos dig om 35, var klar då!"
"Ja!"

Hann jag verkligen tänka genom det där?


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus