Kolla mamma, och ja ni andra får också kolla.

2016-02-23
 
Den blommar, jättemycket. Knopparna torkade inte alls ihop! 
Jahapp. Vad gör ni idag? Jag har tränat lite hemma framför tvn (ja det är så jag jobbar nu för tiden, har inte råd med gymkort), duschat, diskat, suktat efter kaffe men har ingen mjölk hemma så känns inte värt, och pluggat. Och tagit det där oansträngda kortet. 
I helgen var nämligen min mamma här hos mig och varje gång hon kommer får jag något levande. Typ en bukett tulpaner eller som nu, Narcisser. Hon vet att jag blir glad av det. Andra saker som min mamma vet att jag bli glad av är bakverk, drinkar, vin och mat - så vi ägnade oss åt alla de olika sakerna när hon var här. Det är ju bäst att passa på liksom. Det var i alla fall väldigt skönt och kul att få ha henne här på lån i några timmar! 
Nä, nu får jag se EN youtubevideo till och sen måste jag skriva några stycken till innan jag ska bege mig mot min nästa matmamma, Emma! 
 

Dagens observation

2016-02-22
Det börjar bli vår, vilket betyder att både gräsandshanarna och människoungarna börjar bli galna. Jag kom precis in från en promenad. Solen skiner och himlen är blå. 
Gräsänderna jagar varandra, biter varandra och försöker dränka honorna när de hotfullt klättrar upp på deras ryggar. Människoungarna däremot sparkar efter alla levande varelser de kan se, skriker och gör deras annars lugna farmor fly förbannad när de hoppar i den där jättestora lerpölen precis innan de ska sätta sig i bilen. 

Ja ni hör ju, vart fan är världen på väg.  


Mmm..

2016-02-19
Ibland så kan jag tvivla på vad min GDK-utbildning faktiskt har gett mig. Vi har läst en jävla massa olika kurser, vissa bättre än andra, och ibland känns det som vi bara har rört lite på vattenytan. Jag har noll koll på hur djupt det faktiskt är, om jag bottnar eller om det bor läskiga varelser någonstans i vattnet. En del ämnen och uppgifter känns som ayy de ligger utanför mitt kunskapsområde, och jag är feg - trots att jag inte borde känna så. 
Men när jag nu läser att arbetet med Bodens nya grafiska profil och logga har tagit ett år, och att kommunikatsionsbyråns förslag nu röstas igenom får jag självförtroendet tillbaka. 
 
 
Det där kan jag också göra. Och jag göra det på färre dagar än 365. 
Det är ändå en byrå som har gjort det där, måste ha blivit många kafferaster och fötterna-på-skrivbordet-stunder för dem. 

En vän går i graven

2016-02-18
Japp idag hände det, det sa bara knakelibrak och plasten sprack. Vi har delat väldigt mycket tillsammans och jag minns fortfarande när du blev min. Du köptes i Berlin, jag var där med mamma och pappa, och du var onödigt dyr. Nu läcker du och vår tid tillsammans är snart slut. 
Visst är det skönt med helg?

2016-02-14
Det tror jag ni alla tycker! 
Jag har haft en bra helg, städade och hängde med Art igår. Konsert med SON och öl, plus en och annan Martini. Idag har jag mest slappat, som jag brukar göra på söndagar. Men har ändå lyckats läsa lite och byta till mina fina nya lakan :) 


Jag har även letat baddräkt på nätet inför sommarens resa, men det visade sig svårare än jag trodde. Den får inte vara för tråkig, urringad eller jobbig med massa jävla tåtar i ryggen. När jag äntligen hittade några fina inom en rimlig prisklass fanns de så klart inte i min storlek. Men det är ju bara mitten på februari, så det är väl ingen brådska. 

Vissa sysslor är helt klart svårare än andra

2016-02-13
Någon på Facebook hade gillat det här videoklippet, så jag kollade på det. Nu gillar jag också det, inte på fb men tyst för mig själv. Kom sen att tänka på att ni kanske är fler som vill undvika vardagens helvetesjävlaskit-stunder och därför tänkte jag dela med mig om hur en enklast viker ett dra-på-lakan. 
 
 

Jag har blivit lite mörkrädd, igen.

2016-02-11
Jag har alltid varit mörkrädd, under hela min barndom i alla fall. Kanske kan det bero på att min mamma alltid har varit det och att hon ofrivilligt liksom har smittat mig. Eller så är det det där avsnittet av Söndagsöppet från Halloween som jag minns så jävla tydligt. Det var obehagligt. Så under flera års tid somnade jag i min säng i flickrummet på Tellusvägen, vaknade mitt i natten, tycktes mig se saker i mörkret och ropade på pappa som sov i andra änden av lägenheten. Mitt mål var att få sova i deras rum, i tryggheten. 
Nu har det gått över. Typ i alla fall. Jag tycker inte att det är läskigt att sova själv eller vara ensam hemma. Om jag ska gå ut i mörkret hemma hos mamma och pappa vill jag inte ha ficklampa, och om det knakar någonstans har det en naturlig förklaring. 
 
Förra veckan lyssnade jag på Lillelördag, podcasten med Ann Söderlund och Anitha Schulman, när jag stod och diskade. Jag tycker att det är en väldigt trevlig pod, de pratar om både högt och lågt. Men så plötsligt så ber Ann Anitha att berätta om när de spökade i deras lägenhet. Då blev jag rädd. Och jag hatar att vara rädd. Eftersom jag tror på vissa övernaturliga fenomen tog jag åt mig allt hon berättade, jag sög i mig som en svamp! Skräckfilmer har jag blivit van vid och de brukar liksom inte följa med mig hem, de kommer inte in. Men när någon berättar något självupplevt är det helt annorlunda. Då är det på riktigt. 
Även fast jag aldrig har märkt någonting i min lägenhet, eller ens känt något på riktigt här eller på något annat ställe så tänker jag nu varje kväll efter att jag släkt lampa "tänk om.." och då blir jag lite skraj igen. 
 
Äsch, ska inte tänka mer på det. Jag vill vara ifred när jag sover och det säger jag högt i huvudet till alla potentiella själar som kommer på tillfälligt besök. Jag har hört att det ska hjälpa. Här har ni en låt med Ghost som ni kan lyssna på. 
 
 

dagens gröt

2016-02-10
Så spännande att få se min lunchgröt eller hur! 
Idag blev det i alla fall råggröt med äpple, kanel, koksdryck och en liten klutt Kung Markattas jornötssmör. Ganska gott faktiskt.
 
 

planering

2016-02-10
För någon med dålig disciplin är planering A och O. Jajo tjena. Kanske om en orkar och lyckas hålla sig till den.
Men så är ju inte alltid fallet. Inte för mig. Jag tror att min själ tidigare har tillhört en mer loj person, kanske en pundare på Woodstock. Eller varför inte en ko. Jag tror att jag skulle vara en väldigt bra bonde, eller någon annan som utövar mer praktiskt arbete. För det här med att sitta på kammaren och utöka sina teoretiska kunskaper är ju väldigt tråkigt. Det är kul när jag ser att det gett resultat, typ när jag kan argumentera om en sak och känner att jag har ordentligt på fötterna eller när jag bara kan slänga ur mig coola citat. Men på riktigt, hur ofta händer det? 
Äsch, jag har nu i alla fall planerat min vecka, några dagar för sent. Men, men! Vi får väl se hur det går med att följa den. Visste ni förresten att det var den internationella pannkaksdagen i måndags? Det glömde jag bort och ska därför fira den i dag istället!! 
 
 
 

Det finns ju fördelar med allt

2016-02-09
Fredag till lördag hade jag besök av Amanda. Vi var ute och åt hamburgare på Stadsvakten och efter det mötte vi upp Art för några öl. Och där hade större delar av min mat- och levnadskassa försvunnit på en helg.
När en inte har så mycket att leva på märks ju såna här utgifter extra väl. Men jag är inte bitter. Det lär en bara att leva och se på tillgångar på ett annat sätt. Jag tycker inte längre att havregrynsgröt är tråkigt utan det är det ultimata frukost-, lunch- eller middagsmålet. Gröten går att variera oerhört mycket och jag har hittat några nya favoritkombinationer. Och jag har nog aldrig tidigare gjort så många fynd i mina egna frys som nu under årets första månader! 
 
 

Dagens!

2016-02-08
 

ahahaha ... super funny :v :v :v

Publicerat av Olip den 1 februari 2016
 Ses med fördel med ljud! 

Dagens!

2016-02-03
Herrejävlar, nu är jag stolt. 
Gick upp klockan 06, var i Täppan och diskuterade projektets framfart 9-12 och efter det gick jag på stan för att köpa nya glödlampor och en nagelfil. Åt lunch när jag kom hem, målade en grej och efter det städade jag faktiskt! Diskade, dammade, dammsög OCH torkade golven. Nu är klockan 15:30 och jag har gjort allt pissgöra, en kanna kaffe står klar och jag ska plugga. När jag ställt undan dammsugaren och vridit ur vattnet ur trasan, ställde jag mig framför spegeln och sa "Fyfan så bra jobbat!" till mig själv, och jag kunde inte låta bli att le ett så sjukt nöjt leende. Och jäklar vad bra det kändes! 
 
 
Så mitt tips till er idag lyder - uppmuntra allt bra ni själva gör. Ibland gör jag det när jag är ute och lunkar, det känns lite muppigt i början men efter ett litet tag av "fyfan Nina, så stark du är!" eller "Sååå jävla bra det går!!" så känner jag hur jag påverkas och nästan vill ta ett litet glädjeskutt. Och ja, nu vet jag att det ger positiv effekt även efter städning! 

Ett bra initiativ!

2016-02-02
I Nyköping kommer det öppna en helt vegetarisk lunchrestaurang som kommer tillaga sina rätter på bland annat sådant som blir över i butikerna eller sådant som annars skulle slängas på grund av skönhetsideal. Det här är en jättebra grej!

Att mätta hela världens befolkning är redan svårt och tänk sen när vi bara blir fler och fler, då är det befängt att vi inte kan köpa en knubbig morot i butiken utan att det slängs för att den är ful. Om en vill läsa om hur vår kommande matproduktion kommer se ut jag rekommendera NatGeos matserie - The Future of Food, how to feed our growing planet, eller så läser ni bara den korta artikeln om initiativet i Nyköping här.

Dagens tips, dagens tips - tralalala!

2016-02-01
Har ni 82 minuter till övers? Lyssna på det här avsnittet från P3 Dokumentär från 2008. 
#tipz
 
 

Ännu en grej att se fram emot

2016-02-01
Igår blev det klart, jag och mamma ska till Malta i sommar!
Då mamma hittade en billig resa, medeltemperaturen i juni ligger på 26°C och vi hittade en vecka som passar oss båda kändes Malta som den bästa destinationen. Nu får jag göra ön en gång till och det ser jag faktiskt fram emot! 
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus