Tänkte bara uppdatera er lite om vad som nu komma skall.

2012-05-28

Är hemma i nypan med blandade känslor i magen. Min katt är hos Amanda, jag har sommarlov, och snart blir det andra äventyr. Att lämna Norrköping är skönt, men tomt. Ingen Petra som skrattar åt en när man går upp på morgonen eller inget spontant häng i parken. Men vi syns väl snart igen, först ska jag bara ut och flyga i den stora vida världen.


Sand i byxorna och pizza i magen.

2012-05-26

Vilken dag! Amanda är här, vi har spelat volleyboll, sparkat fotboll och fått mängder med sand innanför linningen. Det är fint väder och kvällen är fordrande ung. UNDERBART! Det här har helt klart varit några av de bästa dagarna i Norrköping.


En AWESOME dag!

2012-05-25
SOMMARLOV!!! Nu är det här, jag har klarat av ett läsår på universitet - redan! Det har gått så fort så här i efterhand. Idag har det firats, dels sommarlovets början men också att dagens redovisning gick så bra, detta genom atta chilla i folkparken. Det här har varit en dag som jag verkligen tycker om, det är så här "lata" sommardagar ska se ut.

Fint?

2012-05-24


det här med att förberad en finmiddag.

2012-05-24


om ändå...

2012-05-23
Ibland önskar jag faktiskt att jag var en klännings-tjej. Att någon gång skulle byta ut jenasen, jens detta älskvärda material, det finns egentligen inget bättre men det finns egentligen inget sämre. Det blir varmt. Men det är ju så snyggt!
Jag skulle vilja vara en sån där som bara slänger på sig en klänning, känner sig otroligt bekväm och ser gudomligt snygg ut i dem. Men jag är inte sån. Ibland kanske jag är jättesöt och snygg i klänning, ibland känner jag mig bekväm, men inte alltid.

alla klänningar kommer från nelly. Det är blandade prisklasser och märken. 249 - 4995. Nelly - Whyred - BOSS Orange.

God morgon!

2012-05-23


Frukosten intogs framför tv. Plugget utförs på balkogen. En ganska okej onsdag.


Värmen

2012-05-22

Har rastat mina långa och oerhört graciösa ben. Och så passade jag på att rensa hjärnan också. Det var ett tag sen, och det kändes. Men nu är halvmilen avklarad för den här gången, det var varmt och pulsen fick stiga. Men det var skönt att få sig lite frisk luft och löpa av benen, nu ska här fokuseras.

 


Dålig uppdatering kamrater

2012-05-22
Men jag har överlevt helgen!

Jag kan köra en snabb genomgång i vad som har hänt.
I fredags åkte jag hem. Det blev tacos och Let's Dance. Lördagen hjälpte jag pappa på jobbet hans. En trip till stugan och solen väntade, och efter den agerade jag hundvakt och två BUSfrön.
Delar av den Lemonska familjen kom från Huskvarna/Jönköping. Det sminkades, fixades hår och kläder byttes - det vankades KALAS!
Kalaset var för min kusin Martin som för lite sedan fyllde 40. Det var stoj och stim, god mat och musik. Det blev en lång kväll, men natten avslutades med en dans med pappa.
Söndagen bestod av tre timmars rundvandring i Nyköping, en glass i hamnen och städning av festlokal. Sen åkte jag tillbaka hit!

Och här i Norrpan händer det också grejer...
På torsdags vankas det Finmiddag, bland annat.(och det är jag som har komponerat menyn)

 


etiketten alltså, värdig att följa.

2012-05-18

Fråga: Jag har en nära vän och vi träffas en hel del, både han och jag samt i större grupper. Han är otroligt charmerande och trevlig när han är nykter, men när han fått i sig alkohol – det rör sig om stora mängder och ganska regelbundet – blir han verbalt aggressiv. Fyllesnack kanske, men väldigt otrevligt. Nu häromdagen hade jag honom och två andra personer på middag, allt väl och trevligt, men min gode vän klämde i sig tre flaskor vin och blev förstås aggressiv och grälsjuk, gick plötsligt iväg, tog sin bil och for hem! Tydligen kom han hem utan problem, men jag ringde efter några dagar och sa att jag tyckte han skulle be om ursäkt for sitt beteende. Men han påpekade att han var absolut inte skyldig mig någon ursäkt. Så mycket för den vänskapen, men nog kan man väl be en person om en ursäkt i detta fall? Vad säger etiketten?

Svar: Du som värdperson skulle absolut ha hindrat din vän att dricka så mycket. Du kan ju med din vetskap om att han är alkoholist enkelt hålla ner tillgången på alkohol, säga att det finns inte mer vin.

Dessutom, och det är verkligen viktigt, skulle du ha hindrat honom från att köra bil. Det framgår att du bor mycket långt från Sverige, men även om lagen där du bor inte förbjuder alkoholpåverkade att köra bil är det inte ett skäl till att låta en berusad person sätta sig bakom ratten. Det handlar inte enbart om hans liv utan om alla andras som han riskerar. Du är ansvarig för att släppa iväg en alkoholpåverkad person som bilförare. Du kunde tagit bilnycklarna, eller på annat sätt hindrat bilkörandet, och du hade ju två gäster ytterligare som kunde bistått dig med detta.

Att din vän betedde sig illa på din bjudning tycker jag att du ska strunta i. Dina övriga gäster såg ju hur det var fatt med honom. En alkoholiserad person är ofta omedveten om sitt beteende och det är meningslöst att kräva en ursäkt i så fall. Vad är en ursäkt värd om den är framtvingad?

Någon så kallad etikettregel finns inte angående detta slags problem – bara en insikt om hyfs och stil, och den insikten saknar din vän när han har druckit för mycket.

Magdalena Ribbing


Informationsgrafik - check!

2012-05-18


Idag är det delvis min dag.

2012-05-15
Sofia, Sophia, Sofie, är av grekiskt ursprung och kommer från ordet sopheía som betyder "vishet" eller "Den kloka".
Idag har Sofia namnsdag, vilket betyder att jag har namnsdag. "Graaattis" - "Jo man tackar!"

Detta har jag firat genom att sitta i studentfiket med vänner och göra klart några skoluppgifter, i alla fall min gamling som ska vara inlämnad i kväll. Just nu sitter jag hemma hos Emma, godispåsen står bredvid mig och datorn i knät. Känner mig ganska lugn, är snart klar med det jag ska och har bra koll på det andra.
Imorgon får jag sällskap, min moder kommer till Norrköping och det är en annan sak som känns riktigt bra.

Det här med att se sig själv åldras.

2012-05-14


Halleluja

2012-05-14

Äntligen, äntligen är det måndag igen!!
Visst känns det braaa?

Nja, men det år fint väder, skönt med ny vecka (för det innebär att det bara är två veckor kvar i Norrköping) och jag ska snart ha seminarium på en av de sista skolsakerna. Vi ska gå igenom och ge feedback på varandras informationsgrafiker.

Det är känns ganska galet just nu. Det har gått så fort, och snart är allting klart för just det här läsåret. Två veckor - denna och nästa vecka. Det kommer bli tomt i mitt hjärta och jag kommer sakna kamraterna här, men det ska bli skönt med ledighet.

Nu sitter jag och nyser i köket, läser Elle och dricker te. Men måste sticka snart så dags att borsta tänderna!


Mobilblogg från stugan

2012-05-12

Uppdaterat mig skälv och er för en stund. Vad har jag gjort idag? Jo: jobbat, provcyklat cyklar, ätit glass i regnet, köpt blommor i hopp om en underbar sommar och planterat.

Vi hörs om nåt dygn. Puss.


På vår balkong

2012-05-11


Det har hänt igen

2012-05-10
Japp, som rubriken lyder så har det hänt ännu en gång. Jag har nördat ner mig. Jag är så djupt nere i gyttjan nu.
För några månader sen var det serien True Blood som tog upp mycket av min TV-tid. Men under upphållet mellan två säsonger tänkte jag "neej, jag måste kolla på nåt annat nu.." vilket ledde till att jag började om med serien Game of Thrones. Och vad ska jag säga? JAG VILL HA MER!!! Det är så bra! Stort. Galet. Underbart. Kom igen, låt det bli söndag igen...Och efter onsdag kommer torsdag

2012-05-10

Klockan ringde 05.45. Och det kändes faktiskt inte så fruktansvärt som jag trodde att det skulle göra. En löprunda stod på schemat. Och jag erkänner att det var på trötta och stumma ben som jag tog mig runt. Men jag gjorde det! Det var en väldigt bra start på dagen.


Mhmm!

2012-05-09
Nyduschad. Petra har bjudit på kaffe. Jag jobbar. Ska plugga lite också.
Men innan jag bryter denna efter-tränings-koma måste jag kolla denna blogg.
En av mina inspirationskällor just nu.


Onsdag!

2012-05-09
Det har regnat hela dagen. Först i morse tänkte jag "Ja, vad bra! Då kan jag använda min nya regnjacka ordentligt!" det min tanke menade då var att jag kunde använda den som man ska göra, i sitt rätt forum alltså. Ute i regnet. (jag gillar mina nya jacka. det måste jag göra - den var dyr)

Just nu är ser min reaktion på detta regn ungefär ut så här....

 

Men skit samma! Varför klaga på vädret när man ändå inte kan göra nåt åt det. När jag kommer hem ska jag ändå snöra på mig löparskorna, trotsa skoskavet och bege ut i skogen, och då kommer jag tacka regnet och den mulna himlen.


god afton

2012-05-08
Nu är det kväll, ögonen kliar och jag är trött. Trött i både kropp och sinne. Pratade med min farmor för en liten stund sen, hon var glad och det var så härligt att höra. Vi pratade om den lilla knodd till barnbarns barn som hon har hos sig just nu, deras galna impuls flytt och mitt norrbottniska blod som pumpas runt. Hon tycker inte att man ska säga norrländska, för då måste hon beblanda sig med de från Gävle, vilket hon klart poängterade att det vill hon inte! "De har ju bara 40 mil till Stockholm, då är man fan ingen riktig norrlänning" många andra anser ju det, men inte familjen Wennberg.
Hon sa sen till mig "Nu hör jag att du bara blir tröttare och tröttare" vilket hon hade så jävla rätt i, förstår inte hur hon kunde höra det. Men jag erkännde, hon tyckte att jag skulle borsta tänderna och krypa till kojs. Det är en klok kvinna, min farmor alltså. Jag gillar henne väldigt mycket, hon är stark och egen. Precis som man ska vara som människa. Jag är glad att hon tillrättavisar mig ibland, visar hur man bakar tunnbröd och det värmer mitt hjärta att hon alltid står vid min sida. Men ibland, då saknar jag henne så att det gör ont. Hennes nariga händer mot min kind, hennes hårda handdukar mot min kropp efter en lång dusch, och lukten av hennes hud när hon omfamnar mig i en björnkram.

Vem fan har misshandlat mina fötter?

2012-05-08
Jag vet vem, eller vad rättare sagt. Jag hatar att få skoskav, vilket jag får konstant. I förrgår började blåsor byggas upp på mina fötter efter användandet av mina gamla löparskor. Igår fick jag mer skoskav på en annan del av hälen än den del som redan var upptagen med vätskefyllda blåsor. OCH idag, nu är det ännu värre. Vad är det för fel på mina jävla fötter?!

ord som värmer så där lite extra

2012-05-07

En vän, en fin vän - Therese!
Tänk att det skulle gå så här bra för mig i Norrköping. Det har helt klart slagit mina förväntningar med hästlängder.

min måndag

2012-05-07

 

Typ så skulle det nog stå i min dagbok, om jag hade någon. Dagen började med en tidig uppgång, för att befinna sig i skolan innan åtta. Jag fick se Petras cykel för första gången, vilket i och för sig var en bra sak, den är söt. Väl i skolan väntade hemtenta, den var dock inte så svår så det gick bra. Och efter det blev det seminarium och diskusion om allas bilder, och då menar jag ALLAS. Det är viktigt, man lär sig av vad de andra har och inte har gjort. Men efter 10 pers börjar det blir lite långrandig. MEN nu är jag klar, sitter kvar i skolan med delar av B6 och Petra, vi försöker skriva rapport i gruppdynamik och annat reflektions PM.

Det är fortfarande fint väder, jag längtar hem till balkongen. Men jag får nog sitta kvar ett tag till.


Fick en sån lust att bara prova den igen..

2012-05-06

Den är fin. Enkel och speciell. Det står fina saker på den. Men också en hel del random skit. Det är några år sen nu. Men det var kul att få ha den på sig, även fast jag bara hade det medan jag bäddade med nya lakan i sängen.
Beppe for the win!!!


Nattlig bloggning

2012-05-06
Det är mörkt ute och det är tyst.
Fåglarna är inte lika pratglada längre och nu är det månen som vakar över oss. Den skymtar fram mellan husen när jag sitter på spårvagnen hem. Längre bak är det bågra småfulla brudar som inte kan sluta fnissa, kvinnan bredvid har fula stövlar. Jag ser lamporna över motorvägen, Norrköpings grönska och folktoma gator.

Idag har Amanda varit här, hon kom igår men hon stannade inte ens ett helt dygn. Men vi försökte få ut så mycket av det ändå, trots att jag somnade under filmen igår och har haft ont i huvudet hela dagen, ajaa. Jag hittade en lite söt klänning tidigare, den är köpt med Sicilien i åtanke. Jag längtar.
Kvällen har jag delvis spenderat i sängen, tittandes på Game of Thrones, och delvis på Gripen, där vi samlades - mina kamrater och jag.

Nu är jag hemma, återvänt till sängen. Och min vapendragre Japp. Mitt godis är slut, och så ska det förbli ett tag framåt, och nu läntar jag efter sömnen.

Det här med att motionera

2012-05-05

det kan vara ganska vackert ibland


Att ha NärCon som uppdragsgivare

2012-05-04
Här kommer bilderna!! Grupp B6 (eller egentligen bara jag, Nina, från grupp B6) presenterar stolt två bilder direkt tagna från vår rykande, heta presentation.

För er som inte vet det så skulle jag kunna köra en kort introduktion och förklaring till vårt projekt och NärCon.
NärCon är ett konvent som äger rum på Linköpings Universitets område i slutet på juli, det är inriktat på japansk populärkultur, cosplay och gaming. Där klär man ut sig till sina favorit karaktärer ur serier och filmer, man umgås med likasinnade och man kan tävla i e-sport (elektronisk sport, tävlingar i datorspel och liknande). Det är helt ideelt och drogfritt.
Nu när vi har jobbat för NärCon skulle vi designa T-shirttryck, motiv till tygkasse, kåsa, festivalarmband, nyckelband, tygmärke och personaltröjor, PLUS en pop up-vägg på 3x4 meter och vepor. Det har varit roligt, det har varit en gaska lång resa men vi har hunnit med en hel del och jag har lärt känna tre sköna snubbar. Det har varit långa dagar med många frågor, men också mycket skratt och flams. Det kommer verkligen kännas konstigt om vi till hösten inte får jobba i samma projektgrupper.. Jag har lärt mig mycket och har under resans gång få se hur otroligt duktiga alla är på sin sak.

*oh hopp*

2012-05-04
Wow, idag är det fredag. Det känns inte som fredag. Har haft fullt upp hela dagen, och än är den inte slut. Och tur är väl det i och för sig.
Just nu sitter jag och jobbar med en fotouppgift, vi ska klippa in oss själva och något föremål i en bild. Det är kul, men lite klurigt. Jag börjar tröttna, har suttit med den här sen lunch, men jag har faktisk kommit en bit på väg. Vill ni se, klart ni vill.Japp, där sitter jag. Tittar in i kameran och liksom tänker "Nej men, ser ni? Där är ju the Beatles!!"

Hela förmiddagen spenderade jag i en föreläsningssal med B6, vi hade slutpresentation i vår projektgrupp, måste visa er resultat. Det kommer senare.
Men åter till bilden med mig, beatles och happy mealen, vad säger ni? Pappa, det är nu dina kommentarer räknas lite extra.

Så sant som det är sagt?

2012-05-03


eftermiddagen delux.

2012-05-02
På lunchen idag kände jag att det verkligen var dags att ta sig ut.
Att sitta i ett grupprum när solen är framme och retas är ju som sagt inte så roligt. Jag ångrade mig när jag gick ut och intog min matlåda i några kamraters sällskap, för då slog det mig - jag kommer inte vilja gå in igen. Men fan, det var bara att ta sig i kragen och tänka på att gruppen skulle sms- facebook- och twitterbomba mig om jag inte kom i tid, plus att jag skulle vara tvungen att bjuda på förseningsfika. Det ville jag inte skulle hända.

MEN! Efter några timmar kände vi oss klara för dagen, då tog jag Michaela i handen och mötte upp Petra, vår plan var att gå och kidnappa Therese för att gå och ta en glass. Vi lyckades. Det blev glass. Mohaha! Det var gott, och trevligt.
Nu har jag suttit på balkongen en stund, middagen har intagits framför datorn och nu fingrara jag på ett reflektions PM. Den här veckan har gått fort, och det känns verkligen. Det har hänt en hel del, och det känns det med.


Long time no.. ja ni vet

2012-05-02
Hej på er kamrater.
Jag har varit frånvarande ett tag.  Vilket jag ber om ursäkt för, jag har inte haft nåt att skriva, eller jo, jag har väldigt mycket som händer just nu, det är förändringar på g både för mig och de i min närhet. Men jag vet inte om det är någonting som ska delas med här.

Men jag kan berätta om min valborg.
Det var kul. Jag var här i Norrpan, vi spenderade förmiddagen i skolan, spelade laserdome efter lunch och jag ägde! (i alla fall nästan, jag kom på andra plats av 15, ganska bra va?)
Klockan 19 mötte jag upp mina vänner på Tacobar och där åt jag mig mer än mätt. Skratt, fniss, flum och tacosås i hela ansiktet. Sen fortsatte vi till Gripen där korridorsmänniskorna festade och luftade sin lurviga. Det var roligt. Kan nämna beerpong, hissbar och två partyvåningar. Sen gick jag hem genom natten och blev sentimental.

Just nu sitter jag i skolan med den bästa gruppen, B6, och försöker analysera de 4 p:na för iPad. Jag saknar sommaren, min mamma, runbrända ben och svalkande saltvatten. Vill äta glass och sitta ute i solen, men jag får nöja mig med det här grupprummet och min flaska vatten...

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus