yes, i know i'm going to hell in a purple basket

Ibland tar det bara stopp! Hade fina tankar och jag visste vad jag skulle skriva, jag loggar in på bloggen och gör mig redo för att låta fingrarna dansa över tangenterna. Då tar det bara stopp, kommer inte ihåg min ursprungliga tanke eller vad jag skulle skriva. Inget.
Otur.
Men det är fredag idag i alla fall, två par skor står på den snötäckta balkongen och bara suger åt sig av impregneringssprayen. Jag har tvättstugan, idag igen, men har bara en maskin kvar. Sen är jag bedd att gå till blomsterlandet. Någon som vill följa med? Nej tänkte väl det.

Kommentarer
Postat av: Bromfalk

Jag måste erkänna att jag, förmodligen som många andra, läser ofta bokrecensioner innan jag bestämmer mig för att spendera min tid på en bok. Om just Hundraåringen av Jonas Jonasson har det stått mycket positivt. Bland annat att det är en rolig bok som gör en glad. Rolig? Nja, jag måste säga att det tyckte jag faktiskt inte till en början, men det tog inte lång tid förrän jag också började skratta och småflina under läsningens gång. På sin 100-årsdag bestämmer sig Allan Karlsson för att hoppa ut genom fönstret från äldreboendet. Väl på busstationen får han, …

Vår världsbild är en skepparhistoria” påstås det att Rabelais ska ha sagt, och uttrycket får här sin innebörd när vi tar del av Allan Karlssons resa genom 1900-talet. Med en viss Candide– optimism lever Allan ett minst sagt upplevelserikt liv och han har nu hunnit fylla jämnt 100 år. Pompa och stått är inget som lockar Allan, som inte ser någon anledning till att förstora upp saker och ting i onödan. För att slippa spektaklet kliver han istället ut genom fönstret och rymmer iväg ifrån sitt eget födelsedagskalas. Därifrån får händelserna ha sin gilla gång, …”

”Boken med den långa, skumma, men intressanta titeln är ett recentionsex från piratförlaget som jag läste ut för ungefär en vecka sen. Jag hade inga som helst förväntningar på boken. Föll lite för titeln och bestämde mig för att försöka mig på den. Det ångrar jag verkligen inte. Boken berättar om pensionären Allans liv både det som han har levat och i nutid. Allan har hamnat på ett ålderdomshem för att enligt honom själv avsluta sitt liv. Men livet har ingen lust att avslutas. Allan fyller tresiffrigt på hemmet och bestämmer sig där och då att han har ingen lust …”

Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt. Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han …”



2010-11-26 @ 15:44:23
Postat av: Bromfalk

Klicka eller kopiera länken för att få upp mungiporna så här på fredan!

http://smakprov.se/smakprov.php?isbn=9789186369279&l=bokus

2010-11-26 @ 15:51:36

Vill du kommentera? Gör det här:

Namn
Minns mig?

@email

Bloggen din

Kommentar

Trackback
RSS 2.0