Youtuberast?

2016-03-30
När jag tar pluggpauser brukar jag kolla på något Youtubeklipp. Det fina, och det farliga, är att man kan fastna där och bara försvinna djupare och djupare ner i dess mörka hål. Ibland är det helt omöjligt att sluta kolla. Men allt finns där! Det här är det jag har roat mig åt under mina raster nu under den senaste tiden: 
 
Jimmy Fallon, och Ellen, finns alltid något roligt att kolla på på deras kanaler.  
  
Graham Norton Show: vilken guldgruva! 
 
 Smashbox, mitt favvomärke. Vill ha allt i deras videos, enkla tips och trix för en bondläpp som mig. 
 
 Ett av de bästa klippen genom tiderna! Macke, ring åklagarn!
 
 
SKRATTFEST! 

Glad påsk i efterskott!

2016-03-30
Hur var påsken? 
Min var bra, inte riktigt som någon hade tänkt sig men den blev ändå bra. Nu är vi tillbaka i vardagens ångest och dåliga samvete. Men våren är verkligen på ingång, sommartid, fågelkvitter och blåsippor precis runt hörnet. Det är ändå härligt. 




GRATTIS!

2016-03-28
Vem fyller år? Karin så klart!
 
 
 

Läppstiftsfredag!

2016-03-25
 
Någon gång i veckan måste man få anstränga sig lite, piffa till det lite. Och idag är en sådan dag! Varje fredag ska jag ha läppstift. Har haft detta som mål nu ett tag och helt ärligt har det gått lite sådär (ja, den här idén är snodd.. ).
 
Det är inte det att jag tycker att det är jobbigt med läppstift, snarare tvärtom. Jag älskar det jag har på bilden, ett knalligt rosa från Estée Lauder, och mitt superglittriga från Clinique, och det mörka från Polen, och det röda som jag fick av Petra får mig alltid att tänka på vårt göra-oss-redo-häng på LK som jag älskade så jävla mycket och som jag många gånger saknar oerhört (!!). 
 
Utan det är mer att det är dagen som är fel. Kanske borde köra på lördagar istället? Fredagar har jag oftast inget schemalagt, gör inte så mycket och förutom att det är dagen som inleder helgen är det ju en ganska tråkig dag. Så jag vet inte, ska jag fortsätta på fredag eller byta till lördag, eller någon annan dag, det är det som är frågan. När jag har besvarat den ska jag ta tag i min idé kring indexfonder. Det måste finnas inslag av både högt och lågt förstår ni. 

Vi kollar på Parneviks. Tillsammans. Via sms.

2016-03-22
 
Eller ja, jag kollar och smsar, men får inga svar. #dissad eller?

Lush life? Nä, skulle inte tro det.

2016-03-21
 
Idag kom beskedet. Hyran kommer höjas med 1,2%. En förändring på 52 kronor per månad. 624 kronor på ett år. Det är inte mycket alls! MEN, alla bäckar små och när man redan har det knapert känns det ändå lite som ett slag i ansiktet.
Vad är det som jag nu betalar mer för? Kommer mina trosor sluta fastna i tumlaren nu och därför inte gå sönder? Kommer alla andra också städa i tvättstugan från och med nu? Kommer jag kunna använda cykelrummet nu utan att riva ner all skit som någon har ställt där? På vilket sätt gör de här pengarna skillnad, vad kommer de gå till?
 
Naivt tänkt, jag vet det, men halva CSN går redan åt till hyran.
 
Det är tråkigt och svårt.
 
Om någon mot förmodan skulle vilja göra något med mig någon gång, var vänlig och säg till någon månad i förväg så att jag hinner spara lite pengar. Så ni slipper höra "Nä, jag kan inte. Har inte råd. Kan vi inte bara sitta och stirra i väggen istället?" 

Är det en vanlig dag?

2016-03-20
Nästan, fast inte riktigt! 
Idag fyller min pappa år :) men eftersom han inte är så mycket för att fira så gör vi ingen stor grej av det. Medan han nu är på jobbet bakar jag och mamma kakor, någon fika måste det i alla fall bli! 




GRATTIS PAPPA, idag är det din dag! ❤️ Tror du att farmor kommer ihåg det i år?

Gårdagens gröt

2016-03-16
OH YEAH, äntligen hemma och tillbaka till gröten. Igår blev det en variant av Pajalagröten. Råggryn, torkade aprikoser, kanel och pumpafrön får stå i vatten ett tag innan gröten kokas. Detta serverades sedan i en sprucken tallrik med kiwi, banan och kokosdryck. 




Dag 3: söndag.

2016-03-16
Min farbror är i Thailand och under tiden är farfar husvakt, så vi packade alla in oss i bilen och åkte för att kolla till det. Farmor vattnade blommorna, farfar kollade värmen och jag och pappa tog en promenad. Det var klarblå himmel, strålande sol men jävligt kallt. Både på vägen dit och hem såg vi ren. En var blå i rumpan. 
 
 
Vi stanande inte så länge utan åkte hem för lunch. På eftermiddagen åkte jag och pappa till Luleå, vi gick en sväng på stan, tappade bort varandra i Strand, återörenades och åkte till Storheden för att handla grönsaker. Grönsaker är lite an ev raritet hos det gamla paret Wennberg. Jag var lite trött på den kolhydratrika kosten, likaså min mage, så vi ville råda bot på det. Väl hemma pluggade jag en stund och vips så var det kväller och Det Okända på tv. Jag och farmor pratade om hur mottagliga vi är för den andra sidan, vem vi tror att vi har på besök och jag var väldigt tydlig med hur jag vill att den döa ska förhålla sig till mig, den levande. Tänkte att det är bäst att börja i tid så hon vet hur hon ska bete sig om hon vill komma och besöka mig sen när hon har gått över till den andra sidan. 

Dag 2: lördag.

2016-03-15
Jag och pappa delade rum hos farmor, och vi sov inne på mitt rum. Där inne står frysen med allt bakat, och om det inte var frysen som mullrade på under nätterna så gjorde pappa det. Det här med snarkningar är verkligen ett konstigt fenomen.. 
 
Idag åkte vi till Pagla, kollade på Junior SM i längd. Pappa blev rastlös ganska fort så vi åkte vidare till Storklinten och kollade på utförstävlingen istället.
 
 


Sen började biltävlingen vem ser första renen? Jag vann. Blev lite stöddig. Tre renar stod med huvudena nere i snön precis intill vägkanten, de stod kvar när vi åkte tillbaka så då fick även pappa se dem. Lite längre ner på vägen kom även två renskötare på skoter, och då fick vi se fler renar springa över vägen. 
 
 
Vi fick i stor sett samma mat som förra gången vi var uppe. Farmor har några paradrätter när hon får besök och vi kan väl säga som så att hon höll sig till dem även denna gång.
  • Fläskfilé med champinjonsås, och även denna gång hade hon glömt att jag inte äter fläsk. 
  • Lax i ugn med potatis och citronsås. 
  • Gryta med grönpeppar, potatis och tunnbröd. 
Gott är det, och med tanke på hur sällan vi hälsar på gör det väl inte jättemycket att få äta samma rätter. Fast variation skadar ju aldrig. 

Dag 1: fredag.

2016-03-15
I fredags åkte jag och pappa till Boden, och farmor & farfar. 
Vi gick upp innan tuppen för att undvika köerna runt Stockholm, och vi lyckades. Pappa skyllde lite på att jag var klar två minuter efter vår angivna avgångstid, men vi fastnade ändå ingenstans. Planet landade i alla fall 09:45 på Kallax och då åkte vi direkt till Boden och urfäderna. Farmor tyckte vi var sena eftersom pappa i telefonen hade sagt att vi skulle komma "tidigt". Och 11:07 är uppenbarligen inte tillräckligt tidigt för en kvinna som går upp runt 05. 
 
Vi åt lunch, tog en promenad och försökte bara njuta av varandras sällskap. Dagarna blir alltid längre i Boden, jag dricker aldrig så mycket kaffe som när jag är där och jag känner mig sällan så svullen som hos farmor. Men det hör liksom till! 

Att hålla er på halster var ju ingen hitt.

2016-03-15
Inte för att någon har frågat här på bloggen, men vill ni inte veta vad det var för äventyr jag och Emz var på förra veckan? 
Kanske inte, men jag berättar ändå! Vi åkte till Stockholm. Vi gick till Karlaplan. Gick in på Maxim, och njöt av att få se våra idoler - LIVE. Alex & Sigge spelar in sitt 200de poddavsnitt inför publik, och det var det vi var där att del av. Det blev ett väldigt bra äventyr faktiskt. På tåget upp till huvudstaden smsade jag Petrus, så vi mötte upp henne och Therese för att säga hej och kramas, även Lisa dök upp. Det satte helt klart lite extra guldkant på vistelsen! 




Jag och min far

2016-03-11



#äventyr

2016-03-09
Måndagen gled förbi! Grupparbete på dagen och FuM-möte fram till midnatt, och sen var den dagen förbi.
 
 
Igår var jag bara seg, ganska oproduktiv, men träffade min grupp en stund och gick sen runt och letade relevant metodlitteratur till mitt egna projekt.
 
Idag har jag packat för ska senare i veckan åka till farmor och farfar med pappa, nu sitter jag och försöker läsa lite med tänker mest på mitt och Emmas eftermiddags äventyr. 
 
 

Var hälsad helvetesdagen

2016-03-07



Så himla fint!

2016-03-06
 

MELLOMYS!

2016-03-05



Godmorgon!

2016-03-05
Kaffe och ansiktsmask framför SATC. Äntligen helg och äntligen sovmorgon! Ser nu att jag missat att kleta på den där masken på hela näsan, äsch! Vad ska ni göra i helgen? 
 

 
 

Dålig tv är den bästa tvn!

2016-03-03
 

Fyfan säger jag bara!

2016-03-02
Om det är någonting som jag verkligen hatar så är det munsår.
Jag får det oftast när jag är sjuk eller håller på och blir förkyld. Så inte nog med att man ska känna sig som skit, så ska man se ut som skit. Ungefär så känns det. Det svider, kliar och stör. Är aldrig så medveten om mina egna läppar som när ett jävla litet monster sitter och tuggar på dem. Och ja, nu har jag ett. Kände igår att det var på väg så började terrorisera det så fort jag fick chansen. Smörja, pilla, sticka hål på blåsorna (som alla skriver att man absolut INTE ska) och så smörja lite igen.

Efter en snabb bildgoogling blev det dock klart att det finns dem som har det betydligt värre än mig. Så egentligen ska jag väl inte klaga, för herregud så vidriga deras blåsor såg ut, kanske beror på att de inte stick hål på dem?

Men så läste jag någonstans "Järn och zink är två mycket viktiga vitaminer för hudvård" och tolkade det direkt som att om jag äter järn och zink så får jag inte heller munsår! Hur kan jag tänka så jävla dumt? Det står ju att det är bra för hudvård, inte att det förebygger eller motverkar mina läppmonster! Jo förmodligen för att jag önskar att det är sant så himla hårt så jag svalde det med hull och hår.
Så nu sitter jag här, med en beställning från Apotea på Blutsaft och Zinktabletter. Och är 194 kronor fattigare.

Plötsligt händer det

2016-03-02
Nu är det helt plötsligt mars. Det känns konstigt, årets första tråkiga månader har redan passerat. Men nu ser jag fram emot resan till farmor och påsken, lite ledighet och trevligt sällskap.

Vardagen känns så himla seg nu. Som när man får en riktigt seg köttbit i munnen. Man tuggar och tuggar, men det händer liksom ingenting, tills man verkligen tar i och lyckas svälja den.
Allting rullar dock på, vi har (äntligen) kommit i kontakt med rätt människor i projektet med Migrationsverket, vår litteraturstudie fick väldigt bra bemötande i den andra projektkursen och jag gör det jag ska, nästan alltid i alla fall. Igår gjorde jag en riktigt dunderladdning av Lasagne och tvättade. Och det är nog lite så jag fungerar, när det är segt på en front försöker jag beta av andra konkreta grejer för att känna mig produktiv. Synd bara att jag väljer att tvätta en kväll istället för att läsa kurslitteratur..

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus