hatkärlek

Jag saknar min katt.
Vill krama honom, lyfta omkring på honom och lukta i hans päls - bara såna saker som han verkligen inte tycker om. Det betyder att allting är precis som vanligt.
Jag vet att han hatar mig, och han vet att jag älskar honom.
Men, djupt inom honom tror jag att det finns någon ynklig liten varm känsla för mig. Detta säger jag trots aggretionerna vi hade i helgen, hans rivsår på mina handleder och armar är nu det som påminner mig om honom, och jag ser dem ofta.




Kommentarer
Postat av: akke Bromfalk

På tal om argsinta katter så berättade Bror Jonas en historia som är värd att återges.

Jag älskar katter och tror att de åtminstonde tycker om mig lite tillbaka. Senast i går kväll på altanen då jag stod och rökte i sällskap med en god kall öl dök min käraste vän upp. En europeisk korthår på fem kilo och en sann tiger i miniformat med en chihuahua i käften och nedlade den stolt vid mina fötter. Den andades fortfarande med magen delvis uppfläkt när jag såg en stor tjock tant komma tultande med ett hundlöst koppel i högsta hugg. Jag skyndade mig att ta upp den flämtande döende minivovven med ett barmhärtigt strypgrepp om dess hals och dolde den bakom ryggen.



Vad gör man med en tants vattniga ögon då hon frågar om man sett en katt med en hund i munnen? Jag log förstås lite snett i takt till att mina händer färgades röda till mitt dolda bytes avtagande puls bak ryggen.



Plötsligt ser och hör jag tanten uppbåda en nästintill övermänsklig vrede"#¤#"%&!/=?/&%=&&666"¤%%17= låter det ur plutande fladdrande läppar då hon får syn på djävulen i hennes ögon, i mina ögon en underskön varelse. I trädet intill dit Sotis tagit sin tillflykt i ett skatbo sitter han och flinar i ett träd och slickar sig om munnen lite lojt.



Tanten hämtar andan och fortsätter#"!!¤&+¤¤¤ah17'**'¤!osv. Hämtade andan på nytt, hennes tupé fladdrade av ilskans skakningar och jag lekte med tanken på att byta ut den mot hunden men istället lade jag ned hunden vid hennes fötter, prasslade upp en hundring ur fickan som jag lade på den, drack ur ölen, ropade till mig Sotis och vi gick till bilen för att köra iväg och fiska alltmedan stora tårar vätte tantens fjuniga skägg.

2012-02-22 @ 08:49:25
Postat av: Akke Bromfalk

Tilläggas kan att Bror Jonas var en av de först utbildade commandoforcesoldater som tränades i och omkring Bodens

Fästning i början av 1940-talet, senare ansvarig för KörC Batalonj Com On stationerade i Rödbergets inre under andra världskriget,

där ansvarig för inköp av Hitlerfientliga stridsmedel.

2012-02-22 @ 12:29:05
Postat av: Nina

Haha pappa, du snackar så mycket skit

2012-02-22 @ 17:09:32
URL: http://sweetlemony.blogg.se/
Postat av: sandra

Åh, nina, du måste ju underhålla mig under min jobbiga tentavecka, inte sluta skriva!

2012-02-23 @ 12:56:31
URL: http://sandrastrawberry.blogg.se/
Postat av: Akke Bromfalk

Hoppas att ni klarar er bättre än den kille som Bror Jonas berättade om när jag ringde igår.

Det var en kille som fredag eftermiddag jobbat klart för veckan.

Han slutade jobbet åtta på kvällen, så han var bra hungrig. Han gick på restaurang och tog en middag och ett par öl. Efter middagen tog han ett par drinkar och ett par whisky. Det hade varit en tuff vecka, så han tog en kaffe och cognac också. Och ett par gin & tonics. Sen skulle han gå hem till sin fru. Men benen bar honom inte. Han föll som en fura. Han försökte ta sig upp, men det gick inte.



- "Fan också, jag får väl krypa ut då, och försöka ta mig upp där ute.

Att jag kunde bli så full", tänkte killen.Han ålade sig ut, men utanför gick det inte bättre. Benen bar honom inte. Det var lögn i helvete att kunna ställa sig upp.



- "Jag får väl krypa hem då", tänkte killen.

"Trots allt är det ju inte så långt".

Drygt två timmar senare var killen äntligen hemma. Han drog sig upp i handtaget till ytterdörren och låste upp. Han ramlade in. Frun sov, tack och lov, och killen ålade sig in i badrummet, fixade till sig så gott han kunde och kröp in i sovrummet, upp i sängen och somnade som en stock.



Morgonen efter väckte frun honom:

- "God morgon. Var du ute och söp i går?"

- "Nej, nej! Jag åt mat och tog några pilsner bara. Varför tror du det?" frågade killen.

- "Nja, de ringde från restaurangen och sa att du glömt kvar din rullstol..."

2012-02-24 @ 08:10:25
Postat av: Akke Bromfalk

Bror Jonas är ju halvfinne, tornedalning som du vet frågade mig för längesedan, vad är det för skillnad på ett finskt bröllop och en finsk begravning?

- Vet inte!

- En mindre som super!

2012-02-24 @ 12:41:45
Postat av: Akke Bromfalk

En sista innan helgen.

Bror Jonas sitter på tåget upp till Boden, han går och sätter sig i en kupé där det sitter en punkare med illröd, spretig tuppkam och en klädsel som hans gelikar brukar ha.

Bror Jonas och punkaren sitter länge och ser på varandra utan att säga något.

Då det har gått flera timmar säger till slut punkaren till Bror Jonas:

- Hur är det din gamle träbock, har du aldrig varit med om något rajraj?

Bror Jonas sitter länge och tittar på punkaren, innan han svarar:

- Jo, det har jag faktiskt. Då jag var ung älskade jag med en höna och nu sitter jag och undrar om du kan vara min son...!

Trevlig Helg!

2012-02-24 @ 12:48:22

Vill du kommentera? Gör det här:

Namn
Minns mig?

@email

Bloggen din

Kommentar

Trackback
RSS 2.0