En utekväll i hederliga Nyköping

I lördags var det utgång på schemat. Vi hade det bra, det är trevligt att träffa sina utflugna kompisar och prata som om nästan ingenting har förändrats. Vissa var ju saknade, men de får man kanske ta igen en annan gång. Vi drack lite vin, några frös på balkongen och det fnittrades en del. Här kommer min i övrigt rätt generaliserade beskrivning av en vanlig utekväll i Nypan.

Man börjar, precis som vi gjorde i lördags, med att vara hemma hos någon av oss. Man sitter kanske i en säng, någon spiller men försöker att låtsas som ingenting har hänt, eller vid ett lite mer lyxigare moment så är man i någons vardagsrum och musiken pumpas så hårt att man får tillfälliga hjärnskador.
Klockan med sin kompis tiden springer iväg, nästan ifrån än och helt plötsligt känner alla paniken - vi måste gå nuuuu!!
Brudarna springer på toa, en del går fler gånger endast för att agera fnitter och skitsnacks-stöd på muggen, en del sminkar sig för tredje gången och vissa tappar bort skon som man i tio minuter har stått och hållt i handen.

Äntligen kommer man iväg. Sällskapet närmar sig krogen, en del känner besvikelse medan andra känner hopp. Hoppet om att glänsa, stråla på dansgolvet och låta de skyhöga klackarna styra vägen. Medan andra (jag till exempel) hoppas på att conversen ska göra så att man stannar på jorden och står stadigast när kvällen närmar sig sitt slut.
Väl inne kommer man på att man inte alls stannade vid bankomaten på vägen hit, man snyltar in sig hos en polare eller putar lite extra med rumpan i baren.

Man blir puttad i toalettkön och angriper bitchen som står bakom. Det knuffas lite till, utbyter några "vänliga" fraser med varandra och har man tur tar dispyten slut här, annars kanske man drar lite i den andres hår, skvätter öl på henne och catfighten är igåg! Den avslutas med de obligatoriska uttrycken "Fuck you" eller "Biitch, lägg aaaav" samtidigt som man pekar med sitt längsta finger på handen.

För en del blir kvällen suddig och kanske lite vinglig medan andra känner sig som Herren på täppan. Man går hem, letar efter en taxi eller försöker dra med sig sin alldeles för fulla kompis som står och gråter i garderobskön. Ibland känner man bara för att glufsa i sig en pizza och fortsätta festen någon annan stans.

Kommentarer

Vill du kommentera? Gör det här:

Namn
Minns mig?

@email

Bloggen din

Kommentar

Trackback
RSS 2.0