Mmmm!!

Spirulinaalgen består av 60-70 procent proteiner. Det är ett proteininnehåll som är tre gånger större per viktenhet jämfört med nötkött. Man kan få ut 20 gånger mer protein ur spirulina än ur en sojaböna.

Förutom detta är spirulinaalgen rik på olika mineraler, särskilt järn, kalcium, magnesium, mangan, kalium och zink. Spirulinan innehåller dessutom olika B-vitaminer, inklusive vitamin B12, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin. Mängden av vitamin B12 anses vara hög, vilket har en stor betydelse för vegetarianer som kan ligga i riskzonen för brist på detta ämne.

Spirulinan innehåller för övrigt 5-8 procent fett, varav ett högt antal essentiella fettsyror, särskilt omega-6.

Nu vet ni!


Kommentarer

Vill du kommentera? Gör det här:

Namn
Minns mig?

@email

Bloggen din

Kommentar

Trackback
RSS 2.0