9 december, 2009 (COOOOLT!)

Mycket humanism på Nyköpings Enskilda Gymnasium

I onsdags talade Eric Wadenius om humanism med totalt fyra klasser på Nyköpings Enskilda Gymnasium. Eleverna verkade mycket intresserade och frågorna efter föredraget blev mycket intressanta.

Frågorna handlade bland annat om hur mycket tilltro man bör sätta till vetenskapen och Eric svarade att han anser att man enbart bör sätta tilltro till vetenskapen i proportion till vad vetenskapen levererar. Vetenskapen har visat sig vara ett otroligt effektiv verktyg för att förstå omvärlden och därför har Eric och humanister generellt väldigt hög tilltro till vetenskapen som metod. Andra frågor handlade om vad humanister gör för miljön och mycket om vad Unga Humanister sysslar med för verksamhet, vilket Eric gav svar på.

Många verkade så intresserade att de gick med i Unga Humanister på plats och det verkar som om det finns underlag för att starta en ny lokalförening i Nyköping, vilket är väldigt roligt!  Om någon ytterligare är intresserad av att vara med och starta en sådan lokalförening så maila [email protected] så kommer han berätta mer och hjälpa till att föra Nyköpings humanister samman!


(Ligger uppe på hemsidan!)

Kommentarer
Postat av: Malin

HAHAHAH, gör du reklam för humanisterna? :P

2009-12-13 @ 21:52:56
URL: http://malinforsblom.blogg.se/

Vill du kommentera? Gör det här:

Namn
Minns mig?

@email

Bloggen din

Kommentar

Trackback
RSS 2.0